Γυαλί

/Γυαλί
Γυαλί 2018-02-26T19:06:56+00:00

Από τη στιγμή που μεταφέρουμε τα απορρίμματα σας στους χώρους εγκαταστάσεων μας γίνετε ο διαχωρισμός τους γυαλιού από τα υπόλοιπα υλικά ο τεμαχισμός τους και στη συνεχεία δίνονται στις αρμόδιες εταιρίες για την επανεπεξεργασία αυτών.

Συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε κάθε μορφή γυαλιού όπως

  • μπουκάλια
  • γυάλινες επιφάνειες
  • γυαλί που προέρχεται από κατασκευές και κατεδαφίσεις.

Γιατί να κάνουμε ανακύκλωση γυαλιού;

Το γυαλί είναι ένα από τα υλικά που δεν αποσυντίθεται για αυτό και πρέπει να το ανακυκλώνουμε. Φτιάχνεται από μία ειδική άμμο, σόδα και μαρμαρόσκονη. Στη συνέχεια αυτά τα υλικά ανακατεύονται και στο κλίβανο τήξης γίνονται υαλόμαζα δηλαδή βρίσκονται σε μία υγρή κατάσταση και σε θερμοκρασία 5.000- 6.000ο C. Στη συνέχεια μπαίνουν σε ειδικά καλούπια και περνούν μορφή ανάλογα με το σκοπό χρήσης τους. Συνεπώς δαπανώνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας ώστε να λιώσει η πρώτη.

Με την ανακύκλωση του γυαλιού μειώνουμε το χρόνο και την ενέργεια που θα χρειάζονταν ώστε να ξαναδημιουργηθεί το γυαλί από τις πρώτες ύλες και προστατεύουμε το περιβάλλον μας. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να κάνουμε ανακύκλωση του γυαλιού γιατί είναι πολύ σημαντική και διατηρούμε το περιβάλλον μας καθαρό.